Blijf up-to-date

BLOG

Blog

Sustainable Development Goals

The developing world is full of entrepreneurs and visionaries, who with access to education, equity, and credit would play a key role in developing the economic situations in their counties.
~ Muhammad Yunus

De afgelopen jaren heeft de ontwikkelingssamenwerking zich gericht op de sustainable development goals (SDG’s). Deze 17 doelen, vastgelegd in de VN-agenda voor 2030, richten zich op een breed scala van aspecten, variërend van het behoud van het milieu tot duurzame economische groei.

Blog

Cultureel stigma voor vrouwen in India

I do not wish women to have power over men; but over themselves.
~ Mary Wollstonecraft

India is een land van veel verschillende culturen, tradities en gewoonten. Het is een land met een rijk erfgoed en kleurrijke overtuigingen, maar daarachter schuilt een probleem dat al generaties lang doorwoekert – cultureel stigma voor vrouwen.

Blog

Een kans op een betere toekomst

The true measure of any society can be found in how it treats its most vulnerable members.
~ Mahatma Gandhi

India, een land zo vol van contrasten en diversiteit, worstelt met maatschappelijke uitdagingen die haar vooruitgang belemmert. Kindermishandeling, dwangarbeid en mensenhandel achtervolgen het land, en raken vooral de machteloze burger, die zich toch al in de marge van de samenleving bevindt.

Blog

Ondernemende vrouwen

Our deepest fear is not that we are inadequate, our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
~ Marianne Williamson

In het dynamische landschap van de zakenwereld, is het voor vrouwen altijd vechten tegen de bierkaai. De normen en verwachtingen van de Indiase cultuur maakt het vrouwen niet makkelijk. Maar de tijden veranderen, en vrouwen in India grijpen hun kans en komen steeds dichter bij hun dromen en doelen.

Blog

Armoede

While poverty persists, there is no true freedom.
~ Nelson Mandela

Armoede is een groot probleem in India; het maakt echte vrijheid en vooruitgang vrijwel onmogelijk. India is onafhankelijk geworden in 1945, en het land heeft nog altijd te maken met enorme uitdagingen op het gebied van financiën, duurzaam levensonderhoud, onderwijs, voeding en honger.

Blog

Gendergelijkheid

It is time that we all see gender as a spectrum instead of two sets of opposing ideals.
~ Emma Watson

“Gendergelijkheid”, is dat een term die alleen door vrouwen wordt gebruikt? Als je je gedachten over gendergelijkheid deelt ben je een feminist. Maar waarom vragen vrouwen in India eigenlijk om gendergelijkheid?

Blog

Onderwijs voor meisjes

If you educate a man, you educate an individual. But if you educate a woman, you educate a nation.
~ African Proverb

Onderwijs voor meisjes is niet alleen een mensenrecht, maar ook een belangrijk middel om haar leven te verbeteren: binnenshuis, in de maatschappij en economie, en eigenlijk overal. Maar om allerlei redenen, wordt deze kans vaak van Indiase meisjes afgenomen.

Blog

Uitdagingen voor Indiase vrouwen

Empowering women is not just a noble cause, it’s a necessary step towards a better world.
~ Michelle Obama

Indiase vrouwen hebben te maken met veel complexe uitdagingen. Ze worden geconfronteerd met grote hindernissen wanneer ze op zoek gaan naar gelijkheid en het bereiken van hun potentie. Van discriminatie in het onderwijs en in werk, tot geweld en mishandeling.

Blog

Vrouwen in India

An important attribute of success is to be yourself. Never hide what makes you, you.
~Indra Nooyi (FMR CEO PepsiCo)

Ontdekken wat je wel of niet kan, kan alleen maar door dingen uit te proberen en hiervoor de ruimte te krijgen. Voor veel vrouwen in India is dit een grote uitdaging en ze zijn bang om uit te stappen. Hierdoor zijn ze vergeten waartoe ze echt in staat zijn.

Blog

Bruiloft in India

Indian weddings are not about individuals. It’s about two families, societies, and cultures coming together for life.
~ Dr. Abhijit Dip

In India begint deze maand het trouwseizoen. Een Indiase bruiloft is een traditionele en uitgebreide viering tussen twee mensen, hun families en hun vrienden. Het gaat samen met verschillende rituelen en ceremonies vóór de bruiloft, tijdens de trouwdag, en na de bruiloft. Er is vaak veel eten, muziek, dans en versieringen.

Blog

Dromen van een nieuw begin

If you never dream, you will never know the endless possibilities of what you can become.
~ Annette White

Een nieuw begin start altijd met een droom. Voor sommigen is dit makkelijk en anderen gaat dit minder goed af. Bij de één zijn dromen al lang geleden ontstaan en bij de ander is het een zoektocht. Het is een reis die veel mensen afleggen, maar onderweg haken er ook veel weer af.

Blog

Van kansarm naar kansrijk

The things you take for granted someone else is praying for.

Wij staan er niet altijd bij stil. Wat we hebben is zo normaal geworden. Onderwijs, voldoende te eten, gelijke kansen, het hebben van een baan of een eigen bedrijf. Voor veel vrouwen in India is dit niet zo vanzelfsprekend. Is het leven elke dag weer opnieuw een uitdaging.

Wij willen delen vanuit de kansen en mogelijkheden die we hebben gekregen. Want dit verandert levens van kansarm naar kansrijk.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.