Blijf up-to-date

BLOG

Blog

Van kansarm naar kansrijk

The things you take for granted someone else is praying for.

Wij staan er niet altijd bij stil. Wat we hebben is zo normaal geworden. Onderwijs, voldoende te eten, gelijke kansen, het hebben van een baan of een eigen bedrijf. Voor veel vrouwen in India is dit niet zo vanzelfsprekend. Is het leven elke dag weer opnieuw een uitdaging.

Wij willen delen vanuit de kansen en mogelijkheden die we hebben gekregen. Want dit verandert levens van kansarm naar kansrijk.

Blog

Extreme armoede

Poverty is the worst form of violence
~ Mahatma Gandhi

De Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het eerste doel in deze lijst is het uitroeien van armoede, overal en in al haar vormen. Een doel waar wij ons met Purple voor inzetten.

Gandhi is er duidelijk over, armoede is de ergste vorm van geweld. Maar wat is armoede? En welk effect heeft dit op mensen?

Blog

Pay It Forward

When someone does you a big favor, don’t pay it back. Pay it forward!
~ Catherine Ryan Hyde

Deze quote uit de film ‘Pay it forward’ geeft zo mooi één van de belangrijkste principes weer van de microgift. Het hoeft niet terug betaald te worden. Het is geen schuld. Zoals bij andere vormen van microfinanciering vaak wel het geval is.

Wij geloven juist in het doorgeven van kansen. Want delen vanuit de mogelijkheden die je hebt gekregen, verandert levens van anderen van kansarm naar kansrijk.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.