Blijf up-to-date

BLOG

Blog

Onderwijs voor meisjes

If you educate a man, you educate an individual. But if you educate a woman, you educate a nation.
~ African Proverb

Onderwijs voor vrouwen is niet alleen een mensenrecht, maar ook een belangrijk middel om haar leven te verbeteren: binnenshuis, in de maatschappij en economie, en eigenlijk overal. Maar om allerlei redenen, wordt deze kans vaak van Indiase meisjes afgenomen.

Blog

Uitdagingen voor Indiase vrouwen

Empowering women is not just a noble cause, it’s a necessary step towards a better world.
~ Michelle Obama

Indiase vrouwen hebben te maken met veel complexe uitdagingen. Ze worden geconfronteerd met grote hindernissen wanneer ze op zoek gaan naar gelijkheid en het bereiken van hun potentie. Van discriminatie in het onderwijs en in werk, tot geweld en mishandeling.

Blog

Vrouwen in India

An important attribute of success is to be yourself. Never hide what makes you, you.
~Indra Nooyi (FMR CEO PepsiCo)

Ontdekken wat je wel of niet kan, kan alleen maar door dingen uit te proberen en hiervoor de ruimte te krijgen. Voor veel vrouwen in India is dit een grote uitdaging en ze zijn bang om uit te stappen. Hierdoor zijn ze vergeten waartoe ze echt in staat zijn.

Blog

Bruiloft in India

Indian weddings are not about individuals. It’s about two families, societies, and cultures coming together for life.
~ Dr. Abhijit Dip

In India begint deze maand het trouwseizoen. Een Indiase bruiloft is een traditionele en uitgebreide viering tussen twee mensen, hun families en hun vrienden. Het gaat samen met verschillende rituelen en ceremonies vóór de bruiloft, tijdens de trouwdag, en na de bruiloft. Er is vaak veel eten, muziek, dans en versieringen.

Blog

Contentspecialist gezocht (vrijwilligerswerk)

Ken jij alle ins en outs van social media? Heb je een vlotte pen en wil je helpen het leven van kansarme Indiase vrouwen kansrijk te maken? Ga dan aan de slag als contentspecialist / tekstschrijver voor onze mooie stichting.

Blog

Dromen van een nieuw begin

If you never dream, you will never know the endless possibilities of what you can become.
~ Annette White

Een nieuw begin start altijd met een droom. Voor sommigen is dit makkelijk en anderen gaat dit minder goed af. Bij de één zijn dromen al lang geleden ontstaan en bij de ander is het een zoektocht. Het is een reis die veel mensen afleggen, maar onderweg haken er ook veel weer af.

Blog

Van kansarm naar kansrijk

The things you take for granted someone else is praying for.

Wij staan er niet altijd bij stil. Wat we hebben is zo normaal geworden. Onderwijs, voldoende te eten, gelijke kansen, het hebben van een baan of een eigen bedrijf. Voor veel vrouwen in India is dit niet zo vanzelfsprekend. Is het leven elke dag weer opnieuw een uitdaging.

Wij willen delen vanuit de kansen en mogelijkheden die we hebben gekregen. Want dit verandert levens van kansarm naar kansrijk.

Blog

Extreme armoede

Poverty is the worst form of violence
~ Mahatma Gandhi

De Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het eerste doel in deze lijst is het uitroeien van armoede, overal en in al haar vormen. Een doel waar wij ons met Purple voor inzetten.

Gandhi is er duidelijk over, armoede is de ergste vorm van geweld. Maar wat is armoede? En welk effect heeft dit op mensen?

Blog

Pay It Forward

When someone does you a big favor, don’t pay it back. Pay it forward!
~ Catherine Ryan Hyde

Deze quote uit de film ‘Pay it forward’ geeft zo mooi één van de belangrijkste principes weer van de microgift. Het hoeft niet terug betaald te worden. Het is geen schuld. Zoals bij andere vormen van microfinanciering vaak wel het geval is.

Wij geloven juist in het doorgeven van kansen. Want delen vanuit de mogelijkheden die je hebt gekregen, verandert levens van anderen van kansarm naar kansrijk.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.