Blog

Dromen van een nieuw begin

Blog

Dromen van een nieuw begin

If you never dream, you will never know the endless possibilities of what you can become.
~ Annette White

Een nieuw begin start altijd met een droom. Voor sommigen is dit makkelijk en anderen gaat dit minder goed af. Bij de één zijn dromen al lang geleden ontstaan en bij de ander is het een zoektocht. Het is een reis die veel mensen afleggen, maar onderweg haken er ook veel weer af.

Degenen die hun droom hebben bereikt, genieten ervan. Maar helaas zijn er wereldwijd ook miljarden mensen die niet eens weten dat dromen noodzakelijk zijn voor een vruchtbaar leven en die niet weten wat dromen is. Waaronder in India.

 

Verborgen dromen

Veel vrouwen waarmee Purple werkt hebben geen dromen voor zichzelf. Dit zijn aardige en liefdevolle vrouwen, die vroeg opstaan om aan de behoeften van hun familie te voldoen. Die de hele dag druk in de weer zijn, geen tijd om te rusten, geen tijd om even stil te staan en terug te blikken op het leven. Om na te denken over wat ze doen, wat ze leren, wat ze eruit kunnen halen. Om tegemoet te komen aan de behoeften van anderen, rennen ze zo hard dat ze niet doorhebben wat ze missen en hoe de wereld verandert.

 

Verschillen tussen vrouwen in een stad en dorp

Vrouwen zijn de ruggengraat van een Indiase familie. Zij voldoen aan alle eisen van een gezin, zijn de spin in het web, degenen die alles draaiend houden. Wereldwijd neemt de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen toe en krijgen vrouwen steeds meer kansen in de samenleving. Maar in India is dit vaak een ander verhaal. Er is een wereld van verschil tussen Indiase vrouwen die in de grote stad wonen en die in een dorp en de kleinere steden.

In de grote steden hebben vrouwen de mogelijkheid een opleiding te volgen. Hierdoor hebben ze de controle over hun leven, nemen ze hun eigen beslissingen, krijgen ze kansen en worden hun dromen realiteit.

In de dorpen en kleinere steden is dit een ander verhaal. De vrouwen hebben vaak hun school niet afgemaakt en hebben niet geleerd om kansen te pakken. Vaak worden ze al jong uitgehuwelijkt en krijgen ze al vroeg kinderen. Zij worden geleefd. Voor deze vrouwen is het moeilijk om een pauze in te lassen in haar dagelijkse leven en na te denken over haarzelf, hoe ze zou willen leven, over haar talenten en haar dromen. Er is geen ruimte om stil te staan en na te denken over haar eigen toekomst.

 

Ruwe diamant

Vrouwen in India zijn als diamanten uit steen, verborgen edelstenen. Eenmaal gevonden moeten diamanten eerst geslepen en gepolijst worden.

Wanneer Purple de vrouwen voor het eerst ontmoet, weten ze vaak niet wat zij in hun mars hebben. Samen met hen worden verschillende vragen besproken, waarin we samen op zoek gaan naar hun talenten en dromen. Iets waar ze vaak tot op dat moment nog nooit bij stil hebben gestaan. Het mooie wat van binnen al onbewust leefde komt tevoorschijn.

Maar als het hierbij zou blijven, zou het leven er voor hen nog steeds hetzelfde uit blijven zien. Purple helpt deze vrouwen met het uitwerken van hun talenten en dromen naar een plan. En vanuit dit plan met het opstarten van een eigen onderneming. Eén die past bij wie ze zijn en wat ze kunnen.

En ook na dit nieuwe begin blijft Purple betrokken en begeleiden we deze vrouwen met het leiden en ontwikkelen van hun bedrijf. Tot het moment dat ze dit zelfstandig voort kunnen zetten en zich staande kunnen houden binnen de concurrerende markt.

 

Elk succesverhaal begint met een droom

Dromen laten uitkomen, dat is waar Purple bij wil helpen. Het ontdekken en omarmen van hun dromen en talenten speelt daarin een belangrijke rol.

Het afgelopen jaar hebben we met veel vrouwen gesproken, hebben we tijd met ze doorgebracht en een stukje gezien van het leven dat zij leiden. Wij willen samen met hen op zoek gaan naar hun dromen en talenten. En vrouwen stimuleren om groot te dromen. Hen aanmoedigen om een verschil te maken in hun eigen leven en hun eigen toekomst vorm te geven. Maar ook in het leven van andere vrouwen. Krachtige vrouwen zijn in staat de wereld te veranderen. Elk succesverhaal begint met een droom!

Wij zoeken mensen die willen investeren. Een nieuw begin mogelijk willen maken voor vrouwen in India. Op onze website kan je lezen hoe jij kan meebouwen aan deze dromen!

Deel deze blog op social media

Rashmi Tandi

SCHRIJVER

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Jochebed Neuteboom

FOUNDER & CEO

“Ik geloof dat wij vanuit de kansen en mogelijkheden die we zelf hebben gekregen kunnen uitdelen aan anderen, waardoor levens veranderen van kansarm naar kansrijk.”

In mijn dagelijkse leven ben ik artiestenmanager en ben ik als organisator betrokken bij diverse evenementen. Maar dit zijn niet mijn roots. Mijn carrière begon na het behalen van de HBO-V in de zorg. Daarna ben ik als opleider in een verpleeghuis aan de slag gegaan en mocht hiervoor mijn Bachelor of Education afronden. De gemene deler is altijd een combinatie geweest van organiseren en de zorg voor mensen. Ik zet mijn talenten graag in om een ander verder op weg te helpen.

Van kinds af aan zijn armoede en onrecht al thema’s die mij in beweging zetten. Toen ik voor mijn werk in India mocht rondreizen werd ik enorm geraakt door de armoede waarin veel mensen leven. Maar wat écht mijn hart binnenkwam is de situatie van veel vrouwen en meisjes in dit land. Waar ik in mijn leven veel kansen heb gehad om me te ontwikkelen en te worden wie ik nu ben, hebben zij deze kansen niet gekregen.

Voor deze vrouwen wil ik mij inzetten. Daarom heb ik Purple opgericht. Met deze stichting wil ik kansarme vrouwen in India helpen een eigen onderneming te starten om daarmee een kansrijke toekomst op te bouwen. 

Ik woon in Ede, ben getrouwd met een lieve man en moeder van vier kinderen. Ik houd ervan om met mensen af te spreken met een goede kop koffie erbij. Ik ben eigenlijk altijd bezig en geniet ervan nieuwe uitdagingen aan te gaan.