Blog

Van kansarm naar kansrijk

Blog

Van kansarm naar kansrijk

The things you take for granted someone else is praying for.

Wij staan er niet altijd bij stil. Wat we hebben is zo normaal geworden. Onderwijs, voldoende te eten, gelijke kansen, het hebben van een baan of een eigen bedrijf. Voor veel vrouwen in India is dit niet zo vanzelfsprekend. Is het leven elke dag weer opnieuw een uitdaging.

Wij willen delen vanuit de kansen en mogelijkheden die we hebben gekregen. Want dit verandert levens van kansarm naar kansrijk.

Waarom

De armoede waarin veel mensen in India leven raakt ons. Maar wat écht ons hart binnenkomt is de situatie van veel vrouwen en meisjes in dit land. Waar vrouwen in Nederland veel kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen en te worden wie ze willen zijn, hebben veel vrouwen in India deze kansen niet gekregen. Wat voor vrouwen hier in Nederland vaak vanzelfsprekend is, is voor vrouwen in India niet weggelegd.

Purple wil deze vrouwen aan elkaar verbinden en hiermee de negatieve spiraal van armoede doorbreken. Omdat wij geloven dat wanneer vrouwen de kans krijgen zich te ontwikkelen en de vrijheid krijgen om zelf een toekomst op te bouwen, dit niet alleen hun eigen leefwereld verandert, maar ook die van hun kinderen en omgeving.

Hoe

Purple investeert in kansarme vrouwen in India en geeft hen de kans een eigen onderneming te starten, waarmee ze voldoende inkomen genereren om in hun eigen levensonderhoud en dat van hun gezin te voorzien. Hiermee dragen we bij aan een kansrijke toekomst voor deze vrouwen en hun dochters, waarmee zij weer een positieve impact hebben op hun omgeving.

Wat

Wij verstrekken microgiften aan kansarme vrouwen in India. Microgiften zijn relatief kleine bedragen. Hiermee start zij een eigen onderneming waarmee ze in haar eigen levensonderhoud kan voorzien.

Microgift

Wil jij bijdragen aan een kansrijke toekomst voor deze vrouwen? Met het geven van een microgift investeer je in het leven van een kansarme vrouw in India.

Zo werkt het:
CampagneJij kiest een vrouw uit die je graag wilt steunen.
GeefJij investeert in deze vrouw met een (gedeeltelijke) microgift en blijft op de hoogte via haar campagnepagina op onze website.
StartZodra het doelbedrag is behaald start de vrouw haar eigen onderneming. Haar nieuwe inkomen zorgt direct voor een beter leven.
Pay it forward Van de winst deelt deze vrouw zelf ook weer uit; zo helpt zij een volgende vrouw aan armoede te ontsnappen.
VermenigvuldigenDit proces herhaalt zich voortdurend. Zo verandert het leven van steeds meer vrouwen van kansarm naar kansrijk.

Wil jij bijdragen aan een kansrijke toekomst voor deze vrouwen? Bekijk dan de campagnes op onze website en maak het verschil!

Deel deze blog op social media

Jochebed Neuteboom

SCHRIJVER

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Jochebed Neuteboom

FOUNDER & CEO

“Ik geloof dat wij vanuit de kansen en mogelijkheden die we zelf hebben gekregen kunnen uitdelen aan anderen, waardoor levens veranderen van kansarm naar kansrijk.”

In mijn dagelijkse leven ben ik artiestenmanager en ben ik als organisator betrokken bij diverse evenementen. Maar dit zijn niet mijn roots. Mijn carrière begon na het behalen van de HBO-V in de zorg. Daarna ben ik als opleider in een verpleeghuis aan de slag gegaan en mocht hiervoor mijn Bachelor of Education afronden. De gemene deler is altijd een combinatie geweest van organiseren en de zorg voor mensen. Ik zet mijn talenten graag in om een ander verder op weg te helpen.

Van kinds af aan zijn armoede en onrecht al thema’s die mij in beweging zetten. Toen ik voor mijn werk in India mocht rondreizen werd ik enorm geraakt door de armoede waarin veel mensen leven. Maar wat écht mijn hart binnenkwam is de situatie van veel vrouwen en meisjes in dit land. Waar ik in mijn leven veel kansen heb gehad om me te ontwikkelen en te worden wie ik nu ben, hebben zij deze kansen niet gekregen.

Voor deze vrouwen wil ik mij inzetten. Daarom heb ik Purple opgericht. Met deze stichting wil ik kansarme vrouwen in India helpen een eigen onderneming te starten om daarmee een kansrijke toekomst op te bouwen. 

Ik woon in Ede, ben getrouwd met een lieve man en moeder van vier kinderen. Ik houd ervan om met mensen af te spreken met een goede kop koffie erbij. Ik ben eigenlijk altijd bezig en geniet ervan nieuwe uitdagingen aan te gaan.