Blijf up-to-date

BLOG

Blog

Indian weddings

Indian weddings are not about individuals. It’s about two families, societies, and cultures coming together for life.
~ Dr. Abhijit Dip

In India the wedding season is about to start. An Indian wedding is a traditional and elaborate multi-day celebration between two people, their families, and friends. It includes various rituals and ceremonies such as pre-wedding, wedding day, and post-wedding ceremonies. It often involves food, music, dance, and decorations.

Blog

Contentspecialist gezocht (vrijwilligerswerk)

Ken jij alle ins en outs van social media? Heb je een vlotte pen en wil je helpen het leven van kansarme Indiase vrouwen kansrijk te maken? Ga dan aan de slag als contentspecialist / tekstschrijver voor onze mooie stichting.

Blog

Dromen van een nieuw begin

If you never dream, you will never know the endless possibilities of what you can become.
~ Annette White

Een nieuw begin start altijd met een droom. Voor sommigen is dit makkelijk en anderen gaat dit minder goed af. Bij de één zijn dromen al lang geleden ontstaan en bij de ander is het een zoektocht. Het is een reis die veel mensen afleggen, maar onderweg haken er ook veel weer af.

Blog

Van kansarm naar kansrijk

The things you take for granted someone else is praying for.

Wij staan er niet altijd bij stil. Wat we hebben is zo normaal geworden. Onderwijs, voldoende te eten, gelijke kansen, het hebben van een baan of een eigen bedrijf. Voor veel vrouwen in India is dit niet zo vanzelfsprekend. Is het leven elke dag weer opnieuw een uitdaging.

Wij willen delen vanuit de kansen en mogelijkheden die we hebben gekregen. Want dit verandert levens van kansarm naar kansrijk.

Blog

Extreme armoede

Poverty is the worst form of violence
~ Mahatma Gandhi

De Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het eerste doel in deze lijst is het uitroeien van armoede, overal en in al haar vormen. Een doel waar wij ons met Purple voor inzetten.

Gandhi is er duidelijk over, armoede is de ergste vorm van geweld. Maar wat is armoede? En welk effect heeft dit op mensen?

Blog

Pay It Forward

When someone does you a big favor, don’t pay it back. Pay it forward!
~ Catherine Ryan Hyde

Deze quote uit de film ‘Pay it forward’ geeft zo mooi één van de belangrijkste principes weer van de microgift. Het hoeft niet terug betaald te worden. Het is geen schuld. Zoals bij andere vormen van microfinanciering vaak wel het geval is.

Wij geloven juist in het doorgeven van kansen. Want delen vanuit de mogelijkheden die je hebt gekregen, verandert levens van anderen van kansarm naar kansrijk.

Support our mission

DONATE TO PURPLE FOUNDATION

Every gift to a woman in India is 100% spent on her. By donating to Purple, you can help us pay overhead costs. Your gift also provides us with the opportunity to grow and develop, so that we can provide microgifts for even more women.

 

Support our mission

DONATE TO PURPLE FOUNDATION

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.