Blijf up-to-date

BLOG

Blog

Poverty

While poverty persists, there is no true freedom.
~ Nelson Mandela

Poverty continues to be an important problem in India, making true freedom and progress seemingly impossible. India gained independence in 1945, and still struggles with challenges in the areas of finance, sustainable livelihood, education, nutrition and hunger.

Blog

Gender equality

It is time that we all see gender as a spectrum instead of two sets of opposing ideals.
~ Emma Watson

“Gender equality”, is it a term that only women use? Of course, when you share your thoughts on gender equality, you are a feminist. But why do women in India ask for gender equality?

Blog

Educating girls

If you educate a man, you educate an individual. But if you educate a woman, you educate a nation.
~ African Proverb

Onderwijs voor meisjes is niet alleen een mensenrecht, maar ook een belangrijk middel om haar leven te verbeteren: binnenshuis, in de maatschappij en economie, en eigenlijk overal. Maar om allerlei redenen, wordt deze kans vaak van Indiase meisjes afgenomen.

Blog

Uitdagingen voor Indiase vrouwen

Empowering women is not just a noble cause, it’s a necessary step towards a better world.
~ Michelle Obama

Indiase vrouwen hebben te maken met veel complexe uitdagingen. Ze worden geconfronteerd met grote hindernissen wanneer ze op zoek gaan naar gelijkheid en het bereiken van hun potentie. Van discriminatie in het onderwijs en in werk, tot geweld en mishandeling.

Blog

Vrouwen in India

An important attribute of success is to be yourself. Never hide what makes you, you.
~Indra Nooyi (FMR CEO PepsiCo)

Ontdekken wat je wel of niet kan, kan alleen maar door dingen uit te proberen en hiervoor de ruimte te krijgen. Voor veel vrouwen in India is dit een grote uitdaging en ze zijn bang om uit te stappen. Hierdoor zijn ze vergeten waartoe ze echt in staat zijn.

Blog

Indian weddings

Indian weddings are not about individuals. It’s about two families, societies, and cultures coming together for life.
~ Dr. Abhijit Dip

In India the wedding season is about to start. An Indian wedding is a traditional and elaborate multi-day celebration between two people, their families, and friends. It includes various rituals and ceremonies such as pre-wedding, wedding day, and post-wedding ceremonies. It often involves food, music, dance, and decorations.

Blog

Contentspecialist gezocht (vrijwilligerswerk)

Ken jij alle ins en outs van social media? Heb je een vlotte pen en wil je helpen het leven van kansarme Indiase vrouwen kansrijk te maken? Ga dan aan de slag als contentspecialist / tekstschrijver voor onze mooie stichting.

Blog

Dromen van een nieuw begin

If you never dream, you will never know the endless possibilities of what you can become.
~ Annette White

Een nieuw begin start altijd met een droom. Voor sommigen is dit makkelijk en anderen gaat dit minder goed af. Bij de één zijn dromen al lang geleden ontstaan en bij de ander is het een zoektocht. Het is een reis die veel mensen afleggen, maar onderweg haken er ook veel weer af.

Blog

Van kansarm naar kansrijk

The things you take for granted someone else is praying for.

Wij staan er niet altijd bij stil. Wat we hebben is zo normaal geworden. Onderwijs, voldoende te eten, gelijke kansen, het hebben van een baan of een eigen bedrijf. Voor veel vrouwen in India is dit niet zo vanzelfsprekend. Is het leven elke dag weer opnieuw een uitdaging.

Wij willen delen vanuit de kansen en mogelijkheden die we hebben gekregen. Want dit verandert levens van kansarm naar kansrijk.

Support our mission

DONATE TO PURPLE FOUNDATION

Every gift to a woman in India is 100% spent on her. By donating to Purple, you can help us pay overhead costs. Your gift also provides us with the opportunity to grow and develop, so that we can provide microgifts for even more women.

 

Support our mission

DONATE TO PURPLE FOUNDATION

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.