Tilia Farm

Kippenboerderij

Ons verhaal

OVER ONZE CAMPAGNE

Over ons

Wij zijn Chadrakanti, Taramoni, Subha, Chrisdina, Elisha en Seniaro. Samen willen we graag een kippenhouderij starten. Het leven is hier zwaar en we hebben weinig te besteden. Een aantal van ons is nooit naar school geweest. Met deze onderneming hopen we wat geld te verdienen, zodat we makkelijker rond kunnen komen.

Onze onderneming

We willen graag beginnen met 100 kippen en drie hanen. We leven aan de rand van de jungle, waar jaguars, luipaarden en slangen zijn. Om die reden willen we ook een aantal parelhoenders houden, omdat zij slangen kunnen doden. Verder hebben we een stevig hekwerk nodig, om de kippen te beschermen tegen de andere wilde dieren. We hebben een schuurtje nodig met golfplaten van cementvezels en schaduwdoek. We hopen dat we het bedrijf kunnen uitbreiden naar 200 kippen, zodat alle gezinnen er een inkomen aan hebben. Op woensdag en zaterdag is er markt, waar de kippen verkocht kunnen worden. Als de mensen uit het dorp weten dat we kippen hebben, zullen ze ook langskomen om vlees te kopen.

Onze droom

We hopen in de toekomst ons bedrijf te kunnen uitbreiden, zodat we genoeg verdienen om onze kinderen te kunnen geven wat ze nodig hebben en ze kunnen gaan studeren.

Onze leefomgeving

Wij wonen op het platteland in het dorpje Tilia. Wij hebben allemaal een heel eenvoudig huis. We hebben geen eigen wasgelegenheid en toilet. We gebruiken het water uit een put en als we ons willen wassen, doen we dat op een openbare plek, waar we onze kleding deels aanhouden. We wonen aan de rand van de jungle. De groenten die we verbouwen, wordt regelmatig opgegeten door wilde apen en olifanten.

Onze financiën

We hebben op dit moment nauwelijks inkomen. We zijn afhankelijk van wat het land opbrengt. Met de kippenhouderij verwachten we in het begin ₹13000 (€165) per maand te gaan verdienen. Wanneer we verder uitbreiden, groeit dit mee.

Het doelbedrag van onze campagne is als volgt opgebouwd:
€562 – Kuikens, kippen en hanen
€626 – Schuurtje en hek
€1250 – Waterpomp
€244 – Reiskosten businesscoach
€487 – Begeleiding Purple

Even voorstellen

Tilia Farm

Wij zijn Chadrakanti, Taramoni, Subha, Chrisdina, Elisha en Seniaro en willen graag samen een kippenboerderij beginnen.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Tilia Farm steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

Via dit donatieformulier kun je je microgift aan Tilia Farm geven. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Tilia Farm steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

We willen u graag op de hoogte houden van de voortgang van deze campagne. Indien u hier geen gebruik van wilt maken, kunt u zich via de eerste nieuwsbrief uitschrijven.