Sushma Kujur

Kippenboerderij

Mijn verhaal

OVER MIJN CAMPAGNE

Over mij

Ik ben Sushma, 59 jaar oud. Sinds 15 jaar ben ik weduwe. Ik heb twee dochters, Roslin van 29 jaar en Jemima van 26. De jongste, mijn zoon Johannes is 22 jaar.

Toen mijn man overleed, waren onze drie kinderen nog jong. Nu is mijn oudste dochter getrouwd en is ze in verwachting van haar eerste kindje. Ik woon samen met mijn tweede dochter en mijn zoon.

Mijn onderneming

Ik heb al een tijdje de droom om een kippenboerderij te beginnen. Ik zou in eerste instantie graag 50-60 kippen en een paar hanen houden. Er is een lokaal ras, de ‘Disi’-kip, die sterker is dan ‘Boiler’-kippen, minder werk geven en meer winst.

Mijn droom

Met dit bedrijf zal mijn gezin voldoende hebben om van te leven. Mijn droom is om te kunnen uitdelen aan anderen.

Mijn leefomgeving

Als gezin woonden we in een bungalow in Jhansaipur, op drie uur rijden van Ranchi. In 1998, toen onze kinderen nog klein waren, kreeg mijn man zijn eerste hartaanval. In 2007 is hij overleden. Onze kinderen waren toen 15, 11 en 9 jaar oud. Het was een hele moeilijke tijd voor mij en ik moest de keuze maken tussen terug gaan naar het dorp waar ik vandaan kwam, waar geen goede scholen voor waren voor mijn kinderen, of in Ranchi blijven. Ik koos ervoor om in Ranchi te blijven, waar we in een klein huisje woonden. Mijn vader stuurde me van tijd tot tijd rijst. Ik ging voor een stichting werken, waar ik €35,- per maand verdiende. Omdat ik geen Engels sprak en niet de juiste vaardigheden had, was het werk voor de stichting lastig voor me. Toen ik met het werk stopte, konden we niet langer op het terrein blijven wonen. Doordat verzekering van mijn man €120,- uitkeerde en verschillende mensen me hebben geholpen, kon ik dit huis kopen, waardoor ik geen huur hoef te betalen.

Mijn financiën

Ik heb een klein winkeltje voor schrijfwaren gehad, maar maakte daar jammer genoeg mee geen winst mee. Met de kippenboerderij verwacht ik ₹52.000 (€619) winst te maken.

Het doelbedrag van mijn campagne is als volgt opgebouwd:
€625 – Bouw schuur
€625 – Plaatsen hek
€312 – Aanschaf kippen, kuikens en hanen
€156 – Reiskosten businesscoach
€313 – Begeleiding Purple

Even voorstellen

Sushma Kujur

Ik ben Sushma en ik wil graag een kippenboerderij beginnen.

Status van de campagne

UPDATE

De plannen voor de constructie van het hek en de schuur zijn gemaakt en er is een aannemer gevonden die dit wil gaan bouwen. Ik wacht nu op de datum dat de arbeiders kunnen beginnen met het werk.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Sushma Kujur steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

Via dit donatieformulier kun je je microgift aan Sushma Kujur geven. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Sushma Kujur steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

We willen u graag op de hoogte houden van de voortgang van deze campagne. Indien u hier geen gebruik van wilt maken, kunt u zich via de eerste nieuwsbrief uitschrijven.