Roshni

Kippenboerderij

Ons verhaal

OVER ONZE CAMPAGNE

Over ons

Ik ben Surnalata Nayak en ik was voorheen maatschappelijk werkster bij een project voor kinderen die leven in extreme armoede. Toen de financiering hiervan stopte, hebben we nog geprobeerd om het project zelf te runnen. Maar dit werd steeds moeilijker. Het vee dat we hadden hebben we verkocht omdat we dit geld nodig hadden. Maar ook dat was niet voldoende en hebben we uiteindelijk het project moeten sluiten.

Ik wil samen met Shwarna (42), Anima (49), Sali (29,) Basanti (29), Suba (35) en Sunalika (25) een kippenboerderij starten op het terrein. Een aantal vrouwen uit deze groep hebben ook op deze locatie voor voor het kinderproject gewerkt. Wij kennen elkaar dus al een flinke tijd. Wij beginnen de onderneming met deze groep. Wanneer het goed loopt willen we ook vrouwen uit de omgeving die thuis zitten helpen en betrekken.

Onze onderneming

De boerderij heet ‘Roshni’ (Licht). Wij willen vlees en eieren gaan verkopen. We willen eerst beginnen met 100 kippen, 10 hanen en 50 kuikens. Uiteindelijk willen we doorgroeien naar 500 kippen.

Wanneer de kippenboerderij goed loopt willen wij uitbreiden met geiten en willen we een champignonkwekerij beginnen. Een van de vrouwen heeft al een training over kippen houden gevolgd, een aantal andere vrouwen uit onze groep hebben een training voor het kweken van champignons afgerond. Wij hebben de kennis en vaardigheden dus al in huis.

Onze droom

Wij willen graag onze eigen gezinnen onderhouden, maar willen op de lange termijn ook andere vrouwen de kans geven om hier te komen werken. Wij hebben een hart voor de arme vrouwen en kinderen in onze omgeving.

Onze leefomgeving

Ik en mijn man hebben een stukje grond. Dit willen we inzetten voor de boerderij. Hier willen we een onderkomen voor de kippen bouwen en een stuk van het terrein omheinen. De grond ligt meteen aan een doorgaande weg. We willen hier een marktkraam neerzetten, zodat mensen onderweg kunnen stoppen om vlees, eieren en kippen te kopen.

Onze financiën

Na 90 dagen kunnen we starten met de verkoop van vlees. Wij verwachten in het begin 5 kippen per dag te verkopen, wat neerkomt op 23 kg. Hiermee verdienen we per maand ₹27.000 (€351). Dit loopt op naar zo`n 50 kilo per week, waarmee we ₹60.000 (€780) verdienen. Wij hebben in totaal € 2.138,- nodig om de kippenboerderij te kunnen starten.

Het doelbedrag van onze campagne is als volgt opgebouwd:
€ 488 – Kuikens, kippen en hanen
€ 845 – Schuur, palen en hekwerk
€ 227 – Loonwerkers om de boerderij te bouwen
€ 85 – Startpakket voedsel en vaccins voor kippen (3 maanden)
€ 164 – Reiskosten businesscoach
€ 329 – Begeleiding Purple
€ 164 – Transfer

Even voorstellen

Roshni

Deze zes vrouwen willen samen een kippenboerderij starten.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Roshni steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

Via dit donatieformulier kun je je microgift aan Roshni geven. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Roshni steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

We willen u graag op de hoogte houden van de voortgang van deze campagne. Indien u hier geen gebruik van wilt maken, kunt u zich via de eerste nieuwsbrief uitschrijven.