Muni Murmu

Naaiatelier

Mijn verhaal

OVER MIJN CAMPAGNE

Over mij

Ik ben Muni en ben 25 jaar oud. Ik ben getrouwd. Ik ben huisvrouw. Wij hebben twee kinderen, een meisje van 6 en een jongen van 3. Mijn man heeft een kleine kledingwinkel in het dorp. Ik ben goed in koken, tuinieren en naaien.

Mijn onderneming

Ik wil een naaiatelier beginnen, waar ik klanten kan helpen om hun kleding te naaien en te repareren. Ook wil ik er graag eigen kleding maken. Dit kan ik ook goed combineren met mijn huishouden en ik kan dit in mijn eentje doen. Als huisvrouw heb ik veel vrije tijd te besteden. Ik kan hier mijn talent gebruiken en er daar winst uithalen.

Mijn droom

Als werkende vrouw zou ik graag voldoende willen verdienen om mijn eigen gezin te kunnen onderhouden.

Mijn leefomgeving

Mijn man en ik wonen samen met onze zoon in een huis in Dumka. Onze dochter woont ergens anders, zodat ze daar naar school kan gaan. Wij hebben een stukje land waar we onze eigen rijst verbouwen.

Mijn financiën

Ik heb zelf geen inkomen. Mijn man verdient geld met zijn kledingwinkel. Als gezin hebben we nu ongeveer ₹ 3000 (€ 39) te besteden per maand. Dit is te weinig om goed van rond te komen. Met mijn naaiatelier verwacht ik in het eerste jaar ₹ 6000 (€ 78) per maand te verdienen, waardoor ons gezinsinkomen omhoog gaat.

Het doelbedrag van mijn campagne is als volgt opgebouwd:
€104 – Aanschaf van de naaimachine
€78 – Een werktafel en 4 stoelen
€65 – Equipment, zoals een aantal scharen, een strijkijzer en een meetlint
€78 – Materiaal voor 6 maanden, zoals stof, garen, spelden en naalden
€39 – Trainingskosten (3 maanden)
€36 – Reiskosten businesscoach
€73 – Begeleiding Purple

Even voorstellen

Muni Murmu

Ik ben Muni, 25 jaar oud. Ik wil graag mijn eigen naaiatelier beginnen.

Status van de campagne

UPDATE

In april heb ik samen met het team van Purple alle inkopen gedaan. Langzaamaan weten nieuwe klanten mij te vinden, en mag ik voor hen aan de slag.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Muni Murmu steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

Via dit donatieformulier kun je je microgift aan Muni Murmu geven. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Muni Murmu steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

We willen u graag op de hoogte houden van de voortgang van deze campagne. Indien u hier geen gebruik van wilt maken, kunt u zich via de eerste nieuwsbrief uitschrijven.