Esthar Group

Productiebedrijf

Ons verhaal

OVER ONZE CAMPAGNE

Over ons

Wij zijn Tapaswani (52), Sanjuta (45), Hiramani, Aarti (30), Dharitri (30) en Priyanka (24). Samen vormen we de SHG Esthar. Van 2016-19 waren we bezig met het maken van papieren tassen, lokaal “Tunga” genoemd. Het is biologisch en een biologisch product. Maar tijdens 2019-21 werd onze zaak stopgezet vanwege de Corona-pandemie. In 2021-22 zijn we begonnen met het maken van borden van bladeren. Dit is erg arbeidsintensief, want elk bord wordt met de hand gemaakt. En omdat de bladeren maar 2-3 dagen goed blijven, kunnen we alleen op bestelling werken. Wat het lastig maakt hier een stabiel en winstgevend bedrijf van te maken. Wij kunnen onze gezinnen hier niet mee onderhouden.

Onze onderneming

Wij willen papieren borden en bekers gaan produceren. Bedrijven die papieren wegwerpartikelen maken, behoren op dit moment tot de meest winstgevende ondernemingen. Papieren bekers en schaaltjes kunnen het hele jaar door worden gemaakt, omdat hier blijvend vraag naar is. Papieren borden worden vooral gebruikt in het bruiloft seizoen van november t/m mei. We zouden kunnen starten in de ruimte van de kerk, we willen graag groeien en dan zullen we een fabrieksruimte moeten gaan huren. We verwachten na één maand al winst te kunnen maken en er een stabiel inkomen mee te verdienen. Wij hebben samen de vaardigheid, toewijding, ervaring en geschikte kennis om een bedrijf te runnen.

Onze droom

Wij als SHG hebben al lang de droom een goedlopende onderneming te starten. Maar het kost ons veel moeite om deze droom waar te maken. We zijn bij veel politici en districtsmagistraten langs geweest en hebben zelfs het hoofd van ons district ontmoet. Wij hebben hen gevraagd ons te helpen met het in standhouden van ons bedrijf.

Onze leefomgeving

Wij wonen in Deogarh, Orissa in India. Tapaswani is weduwe en heeft 2 oudere kinderen thuiswonen. Sanjuta is getrouwd en heeft een zoontje van 6. Munda is ook getrouwd en heeft een zoontje van 5. Dharitri heeft samen met haar man een zoontje van 4. Aarti en Priyanka wonen beiden nog bij hun ouders thuis. Het gemiddelde gezinsinkomen is ₹5000 (€65) per maand.

Onze financiën

Met onze onderneming verwachten we een winst van ₹60.000 (€780) per maand.

Het doelbedrag van onze campagne is als volgt opgebouwd:
€1366 – Aanschaf machine
€137 – Aanschaf mal voor borden
€1193 – Grondstoffen
€131 – Leverings- en installatiekosten
€39 – Sealmachine
€81 – Verpakkingsmateriaal
€294 – Reiskosten businesscoach
€589 – Begeleiding Purple
€294 – Transferkosten

Even voorstellen

Esthar Group

Wij zijn de Esthar Group. Wij willen graag papieren borden en bekers gaan produceren.

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Esthar Group steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

Via dit donatieformulier kun je je microgift aan Esthar Group geven. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Esthar Group steunen

EEN MICROGIFT GEVEN

We willen u graag op de hoogte houden van de voortgang van deze campagne. Indien u hier geen gebruik van wilt maken, kunt u zich via de eerste nieuwsbrief uitschrijven.