Blog

Uitdagingen voor Indiase vrouwen

Blog

Uitdagingen voor Indiase vrouwen

Empowering women is not just a noble cause, it’s a necessary step towards a better world.
~ Michelle Obama

Indiase vrouwen hebben te maken met veel complexe uitdagingen. Ze worden geconfronteerd met grote hindernissen wanneer ze op zoek gaan naar gelijkheid en het bereiken van hun potentie. Van discriminatie in het onderwijs en in werk, tot geweld en mishandeling.

Ondanks dat vrouwen altijd de ruggengraat zijn geweest van onze samenleving, worden ze stelselmatig onderschat en ondergewaardeerd. Maar als we de vrouw haar macht teruggeven, geven we onze natie haar macht terug.

Deze maand geven we aandacht aan de specifieke uitdagingen waar verschillende groepen vrouwen in India mee te maken hebben.

 

Alleenstaande en gescheiden vrouwen

Vrouwen die alleenstaand of gescheiden zijn hebben te maken met specifieke uitdagingen, zoals maatschappelijk stigma, financiële onzekerheid, en beperkte middelen en steun.

Purple geeft deze vrouwen de kans om een eigen, zelfvoorzienend bedrijf te beginnen, met uitgebreide ondersteuning. Zodat zij een succesvol en volledig leven kunnen leiden. Purple helpt hen hun hindernissen te overwinnen, en geeft vrouwen de kans om op te bloeien, ook als ze geen man hebben. Ze worden financieel onafhankelijk en kunnen zelfstandig zijn.

Daarbij biedt Purple een alomvattend pakket van steun, met onder meer counseling en juridische hulp, zodat deze vrouwen hun leven weer kunnen opbouwen en ze hun zelfvertrouwen kunnen terugvinden.

 

Getrouwde vrouwen

Hoewel het huwelijk beschouwd wordt als een mijlpaal in het leven van de Indiase vrouw, brengt het heel wat uitdagingen met zich mee. Veel vrouwen hebben te maken met huiselijk geweld, grensoverschrijdend gedrag, en een gebrek aan zeggenschap in hun huwelijk. Gehuwde vrouwen worden vaak tegengehouden door de traditionele rollenpatronen, de verwachtingen van de maatschappij, en financiële afhankelijkheid.

Purple wil getrouwde vrouwen in staat stellen succesvolle bedrijven te runnen, door hen de middelen en training daarvoor te geven. Daarmee werkt Purple aan een meer gelijke en rechtvaardige maatschappij voor iedereen. Purple biedt ook juridische hulp, counseling en ondersteuning, zodat ook de getrouwde vrouw zeggenschap kan hebben over haar eigen leven.

 

Weduwen

Weduwen worden vaak buitengesloten en gediscrimineerd als gevolg van bijgeloof en culturele gewoonten in India. De discriminatie en uitsluiting die zij ervaren is van de meest ernstige en ingesleten aard, ze worden vaak gedwongen om in armoede en isolatie te leven.

Purple werkt hard om deze situatie te doorbreken door weduwen de vaardigheden aan te leren om een zelfvoorzienend bedrijf te leiden. Ook wordt er gewerkt aan het vergroten van bewustzijn in de maatschappij wat betreft het lot van weduwen, zodat zij hun plek in de maatschappij weer kunnen innemen.

Purple wil de positie van weduwen verbeteren door onderwijs, training en ondersteuning te bieden, zodat ook zij succesvolle bedrijven kunnen opstarten om zelfstandig te kunnen leven. Ze krijgen een kans om hun potentieel te bereiken en een bevredigend leven te leiden.

 

Samengevat

De positie van vrouwen in India versterken is cruciaal voor de ontwikkeling en groei van ons land. Organisaties zoals Purple doen prijzenswaardig werk om dit te bereiken, maar het is aan ons allen om de vrouwen om ons heen te aan te moedigen. Laten we samen toewerken naar een meer gelijke en rechtvaardige maatschappij, waar elke vrouw de kans krijgt om op te bloeien en haar potentie ten volle te bereiken.

Deel deze blog op social media

Dr. Abhijit Dip

SCHRIJVER

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Jochebed Neuteboom

FOUNDER & CEO

“Ik geloof dat wij vanuit de kansen en mogelijkheden die we zelf hebben gekregen kunnen uitdelen aan anderen, waardoor levens veranderen van kansarm naar kansrijk.”

In mijn dagelijkse leven ben ik artiestenmanager en ben ik als organisator betrokken bij diverse evenementen. Maar dit zijn niet mijn roots. Mijn carrière begon na het behalen van de HBO-V in de zorg. Daarna ben ik als opleider in een verpleeghuis aan de slag gegaan en mocht hiervoor mijn Bachelor of Education afronden. De gemene deler is altijd een combinatie geweest van organiseren en de zorg voor mensen. Ik zet mijn talenten graag in om een ander verder op weg te helpen.

Van kinds af aan zijn armoede en onrecht al thema’s die mij in beweging zetten. Toen ik voor mijn werk in India mocht rondreizen werd ik enorm geraakt door de armoede waarin veel mensen leven. Maar wat écht mijn hart binnenkwam is de situatie van veel vrouwen en meisjes in dit land. Waar ik in mijn leven veel kansen heb gehad om me te ontwikkelen en te worden wie ik nu ben, hebben zij deze kansen niet gekregen.

Voor deze vrouwen wil ik mij inzetten. Daarom heb ik Purple opgericht. Met deze stichting wil ik kansarme vrouwen in India helpen een eigen onderneming te starten om daarmee een kansrijke toekomst op te bouwen. 

Ik woon in Ede, ben getrouwd met een lieve man en moeder van vier kinderen. Ik houd ervan om met mensen af te spreken met een goede kop koffie erbij. Ik ben eigenlijk altijd bezig en geniet ervan nieuwe uitdagingen aan te gaan.