Blog

Een kans op een betere toekomst

Blog

Een kans op een betere toekomst

The true measure of any society can be found in how it treats its most vulnerable members.
~ Mahatma Gandhi

India, een land zo vol van contrasten en diversiteit, worstelt met maatschappelijke uitdagingen die haar vooruitgang belemmert. Kindermishandeling, dwangarbeid en mensenhandel achtervolgen het land, en raken vooral de machteloze burger, die zich toch al in de marge van de samenleving bevindt.

Kindermishandeling

Het moeizame gevecht tegen kindermishandeling in India is frustrerend. Een recente studie door de National Crime Records Bureau geeft aan dat in een enkel jaar 85.000 gevallen van kindermishandeling of kindermisbruik worden gerapporteerd. Gebrek aan bewustzijn en ontoereikende Kinderbescherming maken het ingewikkeld om die cyclus van mishandeling, die zoveel jonge levens beschadigt, te doorbreken

 

Dwangarbeid: Ketenen van uitbuiting

Dwangarbeid blijft een harde realiteit voor veel Indiërs. Een onvoorstelbaar aantal van 8 miljoen mensen zit gevangen in dwangarbeid, zo meldt de Global Slavery Index. Armoede, werkloosheid, en een gebrek aan strenge wetgeving vormen samen de perfecte voedingsbodem voor uitbuiting. Mannen, vrouwen en kinderen zijn slachtoffer van onmenselijke arbeidsomstandigheden, waar ze moeten werken voor weinig of geen loon, en waarmee de cyclus van armoede en kwetsbaarheid in stand wordt gehouden.

 

Mensenhandel: een stille ramp

Mensenhandel werpt een donkere schaduw over India. De Office on Drugs and Crime van de Verenigde Naties identificeert India als nummer 3 op de lijst van grootste leveranciers van mensenhandel. Kwetsbare vrouwen en kinderen worden de mensenhandel in gedwongen met beloften van een beter leven, maar in werkelijkheid krijgen ze te maken met onvoorstelbare verschrikkingen. Het gebrek aan effectieve wetgeving en de apathie van de maatschappij maken dit alles alleen maar erger.

 

Stichting Purple’s inspanningen voor empowerment

Met al deze uitdagingen, staat Purple als een baken van hoop. We zien dat als we echte, duurzame verandering willen zien, we moeten beginnen met de empowerment van vrouwen. Zij zitten immers in de hoek waar de ergste klappen vallen. Door hen te voorzien in duurzaam onderhoud, onderwijs, beroepstraining en netwerken van steun, rust Purple vrouwen uit met alles wat ze nodig hebben om een waardig leven te leiden. De impact van Purple is voelbaar, omdat het vrouwen in staat stelt om zelfvoorzienend te worden, als krachtige steunpilaren van de maatschappij. Door vaardigheden aan te leren en middelen aan te bieden, breekt Purple de cyclus van kwetsbaarheid, en vermindert zo het risico op mishandeling en misbruik, dwangarbeid en mensenhandel.

 

Een glimp van een betere toekomst

Als India vooruitgang wil boeken, is samenwerking de sleutel. Het is bemoedigend om getuige te zijn van de toewijding van Purple om een betere toekomst te scheppen, waar kindermishandeling dwangarbeid en mensenhandel verdwijnen. Door ons te concentreren op empowerment, kunnen we levens veranderen, de ketenen van kwetsbaarheid verbreken, en zorgen dat ieder mens een waardig leven kan leiden.
Zoals Mahatma Gandhi eens zei, de essentie van een maatschappij kun je beoordelen aan hoe men omgaat met de meest kwetsbaren. Door de handen ineen te slaan en mensen in staat te stellen over hun eigen leven te beslissen, kan India een maatschappij maken die niet alleen trots is op haar diversiteit, maar die ook kan zorgen voor de waardigheid en het welzijn van alle burgers. Het is geen eenvoudige weg die voor ons ligt, maar met de hulp organisaties zoals Purple, is een toekomst van een hoopvoller, gelijkwaardiger India in zicht.

Deel deze blog op social media

Dr. Abhijit Dip

SCHRIJVER

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Jochebed Neuteboom

FOUNDER & CEO

“Ik geloof dat wij vanuit de kansen en mogelijkheden die we zelf hebben gekregen kunnen uitdelen aan anderen, waardoor levens veranderen van kansarm naar kansrijk.”

In mijn dagelijkse leven ben ik artiestenmanager en ben ik als organisator betrokken bij diverse evenementen. Maar dit zijn niet mijn roots. Mijn carrière begon na het behalen van de HBO-V in de zorg. Daarna ben ik als opleider in een verpleeghuis aan de slag gegaan en mocht hiervoor mijn Bachelor of Education afronden. De gemene deler is altijd een combinatie geweest van organiseren en de zorg voor mensen. Ik zet mijn talenten graag in om een ander verder op weg te helpen.

Van kinds af aan zijn armoede en onrecht al thema’s die mij in beweging zetten. Toen ik voor mijn werk in India mocht rondreizen werd ik enorm geraakt door de armoede waarin veel mensen leven. Maar wat écht mijn hart binnenkwam is de situatie van veel vrouwen en meisjes in dit land. Waar ik in mijn leven veel kansen heb gehad om me te ontwikkelen en te worden wie ik nu ben, hebben zij deze kansen niet gekregen.

Voor deze vrouwen wil ik mij inzetten. Daarom heb ik Purple opgericht. Met deze stichting wil ik kansarme vrouwen in India helpen een eigen onderneming te starten om daarmee een kansrijke toekomst op te bouwen. 

Ik woon in Ede, ben getrouwd met een lieve man en moeder van vier kinderen. Ik houd ervan om met mensen af te spreken met een goede kop koffie erbij. Ik ben eigenlijk altijd bezig en geniet ervan nieuwe uitdagingen aan te gaan.