Blog

Contentspecialist gezocht (vrijwilligerswerk)

Blog

Contentspecialist gezocht (vrijwilligerswerk)

Ken jij alle ins en outs van social media? Heb je een vlotte pen en wil je helpen het leven van kansarme Indiase vrouwen kansrijk te maken? Ga dan aan de slag als contentspecialist / tekstschrijver voor onze mooie stichting.

Over Purple

De armoede waarin veel mensen in India leven raakt ons. Maar wat écht ons hart binnenkomt is de situatie van veel vrouwen en meisjes in dit land. Deze vrouwen krijgen vaak niet de kansen om zichzelf te ontwikkelen. Het gedreven team van Purple wil deze dames verbinden en de negatieve spiraal van armoede doorbreken. Purple geeft vrouwen de kans een eigen onderneming te starten, waarmee ze voldoende inkomen genereren om in hun eigen levensonderhoud en dat van hun gezin te voorzien.

 

Contentspecialist / tekstschrijver

Zo’n drie keer per week informeren wij onze achterban via social media. We maken graag mooie posts met rake teksten en prachtige beelden. Hier hebben wij jou bij nodig. We zoeken een creatieve en nauwkeurige contentspecialist/tekstschrijver. Samen met oprichter Jochebed Neuteboom maak je de contentplanning voor het komende kwartaal. Vervolgens schrijf je voor 2-3 posts de teksten. Je werkt gewoon vanuit huis en het contact met je collega’s kan digitaal. We schatten in dat je 6-8 uur per maand bezig bent met deze (vrijwilligers)taak. In het begin kost het je wat meer tijd omdat je dan de contentplanning (mede) opstelt.

 

Je skillset

  • Je bent een ervaren schrijver, hebt een vlotte pen en maakt graag korte social media-teksten
  • Je beheerst de Nederlandse en Engels taal goed
  • Je hebt affiniteit met onze stichting en wil je inzetten voor vrouwen in India
  • Je bent bereid om je agenda 6-8 uur per maand vrij te ruimen om ons te helpen met social media
  • Je bent van plan om deze functie minimaal een jaar uit te voeren
  • Optioneel: ben jij ook een echte designer? We zoeken ook een content creator die de afbeeldingen maakt voor onze posts. Het is mogelijk deze functies te combineren

 

Wat we jou bieden

  • Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarbij jij de kans krijgt om Indiase vrouwen te helpen
  • De mogelijkheid om je eigen uren in te delen, vanuit jouw eigen thuisomgeving of bij ons in Ede
  • De ruimte om jezelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak
  • Een gezellig team met betrokken collega’s die dolgraag van jou horen hoe je weekend was

 

Interesse?

Neem contact met ons op! We maken graag kennis met jou. Stuur ons een mailtje op info@purplemicrogift.org of bel op 06-36347090.

Deel deze blog op social media

Jochebed Neuteboom

SCHRIJVER

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Elke gift aan een vrouw in India wordt 100% aan haar besteed. Met een donatie aan Purple help je ons de overheadkosten te betalen. Ook geef je ons hiermee de kans om verder te groeien en te ontwikkelen, zodat we nog meer vrouwen in India kunnen helpen met een microgift.

 

Steun ons werk

DONEER AAN STICHTING PURPLE

Volg ons werk

INSCHRIJVEN VOOR DE PURPLE NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk.

Jochebed Neuteboom

FOUNDER & CEO

“Ik geloof dat wij vanuit de kansen en mogelijkheden die we zelf hebben gekregen kunnen uitdelen aan anderen, waardoor levens veranderen van kansarm naar kansrijk.”

In mijn dagelijkse leven ben ik artiestenmanager en ben ik als organisator betrokken bij diverse evenementen. Maar dit zijn niet mijn roots. Mijn carrière begon na het behalen van de HBO-V in de zorg. Daarna ben ik als opleider in een verpleeghuis aan de slag gegaan en mocht hiervoor mijn Bachelor of Education afronden. De gemene deler is altijd een combinatie geweest van organiseren en de zorg voor mensen. Ik zet mijn talenten graag in om een ander verder op weg te helpen.

Van kinds af aan zijn armoede en onrecht al thema’s die mij in beweging zetten. Toen ik voor mijn werk in India mocht rondreizen werd ik enorm geraakt door de armoede waarin veel mensen leven. Maar wat écht mijn hart binnenkwam is de situatie van veel vrouwen en meisjes in dit land. Waar ik in mijn leven veel kansen heb gehad om me te ontwikkelen en te worden wie ik nu ben, hebben zij deze kansen niet gekregen.

Voor deze vrouwen wil ik mij inzetten. Daarom heb ik Purple opgericht. Met deze stichting wil ik kansarme vrouwen in India helpen een eigen onderneming te starten om daarmee een kansrijke toekomst op te bouwen. 

Ik woon in Ede, ben getrouwd met een lieve man en moeder van vier kinderen. Ik houd ervan om met mensen af te spreken met een goede kop koffie erbij. Ik ben eigenlijk altijd bezig en geniet ervan nieuwe uitdagingen aan te gaan.